В тоя ред на мисли, някой може ли да препоръча добър майстор за гърнета, понеже съм за смяна на крайното. Засега мисля да не махам катализатора...
Известие
Collapse
No announcement yet.
Алфа 145-146, тема за общи приказки
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщениевсичко след катализатора е един цял модул. това цялото полско е около 150лв. прецени си има ли смисъл да режат и заваряват само крайното.
Иначе за майстор аз го сменявах при един арабин до Италянеца в Овча купел и съм доволен от него.
И да попитам чисто информативно дали става на 145-ца да се сложи салон от 147 или 156 без да се преправя? Или ако се препрява да не е много драма ?Ex Alfa Romeo 145, 1.4 Twin Spark, 103hp. 1998
Skoda Fabia 1.4 16v, 75hp. 2005
Alfa Romeo 147, 1.4 Twin Spark, 105hp. 2003
Comment
-
Явно, най-добре наистина да се види конкретно какво е състоянието му. Докато е при мен колата не е горила масло, антифриз и т.н. проблеми, но все пак...
Иначе това с шунтирането надеждно ли е или не си струва да си вкарвам таралеж в гащите.Alfa Romeo 146 1.8 16V TwinSpark
Comment
-
Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщениеКакво значи "надеждно"..? Ако не го направиш и махнеш катализатора, най-вероятно ще караш предимно в авариен режим...
Ебаси, не знам как да го обясняДа не се вкарам в някакви предположения и донастройки, че това шунтиране малко ми звучи като настройването на АГУ на карбураторна кола - "тука да чуя, тука да врътна - айде карай сега малко да видим как е"
Alfa Romeo 146 1.8 16V TwinSpark
Comment
-
единствената задача на сондата която е след катализатора е да следи неговото състояние. ако тя види че катализатора не е ок, свети ти лампата на таблото. значи ако лампата ти не свети, не усещаш странна миризма от газовете и колата не е като запушена, не се чува дрънчене от катализатора - значи е наред.
софтуерното премахване на втората сонда ясно какво прави в случай когато е махнат катализатора. има и други евтини варианти, но няма гаранция за успех. това са поставяне на електронна схема на сигнала на сондата или поставяне на удължаваща тръбичка на самата сонда.точка
Comment
-
Първоначално публикувано от CHILIEV Покажи съобщениеАз не можах да открия втора ламбда обаче...
Тая стърчащаша мандракука преди катализатора би трябвало да е ламбдата, но след това няма нищо повече.Fiat Punto 1.4GT 1996
Hyundai Tucson 2.0 2007
Renault Clio 1.5 2019
Comment
-
Първоначално публикувано от CHILIEV Покажи съобщениесупер.
Поздрави146 1.6TS CF1 '98
sigpic
Comment
Comment